初中英语There be句型专项练习题
来源: | 作者: | 时间:2018-03-30 | 浏览  | 设置字体:

 一. 单项填空


( ) 1.        a lot of rain in our hometown in summer.

A. There is  B. There has C. We have D. We has 


( ) 2. There        a little milk in the bottle.

A. is B. has C. are D. have 


( ) 3. There is going to       a class meeting this afternoon.

A. have B. hold C. is D. be


( ) 4. There        a lot of traffic at this time of a day, so you’d better        more careful.

A. has, be  B. have, been C. is, be D. are, are 


( ) 5. There        some water in the cup.

A. is  B. am C. are D. be 


( ) 6.        there good news in today’s newspaper?

A. Is B. Are C. Were D. Was 


( ) 7. How many people         in your family?

A. do you have B. are there C. you had D. there are


( ) 8. There       an apple and ten bananas in the basket. You can take any of them.

A. is B. are C. has D. have 


( ) 9. How many teachers       there in your school?

A. is B. are C. have D. has 


( ) 10. There isn’t any bread on the table,        ?

A. is there B. isn’t there C. has there D. was there 


( ) 11. There      an apple tree near the river.

A. is B. am C. are D. be


( ) 12. There       a talk about American country music in our school tonight.

A. will have B. is going to have C. is going to has D. will be 


( ) 13. There       anything new in today’s newspaper.

A. isn’t  B. aren’t C. hasn’t D. haven’t 


( ) 14. There      sheep in the field.

A. is small  B. are much C. are a few D. are a little 


( ) 15. There are       in the field. They are eating grass.

A. a horse B. much horse C. many horse D. many horses 


) 16. There is no rice in the bag,       ?

A. is it  B. isn’t it C. is there D. isn’t there 


( ) 17. There       many trees here two years ago.

A. was B. is C. are D. were 


( ) 18. ----           

---- There are five.

A. How many boxes on the table B. What are those

C. What’s this D. How many boxes are there on the table 


( ) 19.         on the table.

A. The pen is B. There is the pen C. Pen is D. There has a pen


( ) 20. There       a new bed and an old desk in the room.

A. is  B. are C. have D. has 


( ) 21. There        an important meeting tomorrow.

A. will have B. will be C. is going to have D. is going to has 


( ) 22.        many trees here three years ago.

A. There is B. There was C. There are D. There were 


( ) 23. There       thousands of workers in that factory.

A. am  B. have C. be D. are 


( ) 24. There       a lot more people in this room than in that one.

A. is  B. am C. have D. are 


( ) 25. There       a map between the two windows.

A. is B. are C. will be D. was 


( ) 26. There        a box of oranges in the room.

A. is  B. are C. have D. has 


( ) 27. If there       a “No Swimming” sign,don’t get into water.

A. are B. have C. were D. is


( ) 28. There        a lot of people over there. Do you know what has happened?

A. are B. was C. have D. is 


( ) 29. There are a few differences between them,         ?

A. are there B. are they C. aren’t they D. aren’t there 


( ) 30. There        something new in tomorrow’s newspaper.

A. is going to have B. is going to be 

C. are going to have D. are going to be 


( ) 31. Beijing       rainy. And there       much wind, too.

A. will have, will have B. will be, will have 

C. will be, will be D. will have, will be 


( ) 32. How many       are there in your family?

A. peoples B. the people C. people D. some people


( ) 33. The radio says      a cold day in South China tomorrow.

A. will be B. will have C. will get D. there will be 


( ) 34. There is little water in the bottle,        ?

A. isn’t there B. is there C. are there D. is they 


( ) 35. There are few apples in the fridge,         ?

A. are there B. aren’t there C. aren’t they D. are they 


( ) 36. There is a teacher and        students in the classroom.

A. any B. some C. the D. much


( ) 37. ---- Is there      egg in your bag? 

---- No, there is       apple in my bag.

A. a, a  B. a, an C. an, a D. an, an 


( ) 38. There       two bottles of milk on the table.

A. is B. are C. have D. be 


( ) 39. There are some       on the beds.

A. baby B. babys C. babies D. babyies 


( ) 40. There are        in the room.

A. a man teacher B. some man teachers 

C. some men teachers D. some mans teachers 


( ) 41. How many students        in your class?

A. is there B. are there C. has D. have


( ) 42. ---- Is there a cat near the chair? 

---- Yes,        .

A. it is B. they are C. there is D. there are 


( ) 43. There       some      in the glass.

A. is, milk  B. are, milk C. is, milks D. are, milk 


( ) 44. There       some food in the basket.

A. have  B. has C. is D. are 


( ) 45. Are there       in the picture?

A. a flower B. some flower C. some flowers D. any flowers 


( ) 46. ----What’s in the box?  

----        some bottles of milk in it.

A. There has B. There have C. There is D. There are 


( ) 47. There        a meeting this afternoon.

A. is going to have B. will have 

C. is going to be D. are going to be 


( ) 48. There’s         food in the fridge.

A. not B. any C. many D. no 


( ) 49. There’s going to be       tomorrow.

A. raining B. rain C. rains D. rainy 


( ) 50. Is there going to        a football match tomorrow?

A. is B. have C. be D. hold 


二. 用 be 的适当形式填空


1. There      a book on the desk.

2. There      an orange and two apples on the table.

3. There       some bread in the paper bag.

4. How many chairs       there in your classroom?

5. There       two English books and a Chinese book in my bag.

6. ---What’s in the purse? 

---There      some money.

7.         there any children in the room?

8. There       a strong wind tomorrow.

9. There       great changes in Harbin in the past ten years.

10. There       a sports meeting next Friday.


参考答案


一. 单项填空


1. A 2. A 3. D 4. C 5. A 6. A 7. B 8. A 9. B 10. A 

11. A 12. D 13. A 14. C 15. D 16. C 17. D 18. D 19. A 20. A 

21. B 22. D 23. D 24. D 25. A 26. A 27. D 28. A 29. D 30. B 

31. C 32. C 33. D 34. B 35. A 36. B 37. D 38. B 39. C 40. C 

41. B 42. C 43. A 44. C 45. D 46. D 47. C 48. D 49. B 50. C 


二. 用 be 的适当形式填空


1. is 2. is 3. is 4. are 5. are 

6. is 7. Are 8. will be 9. have been 10. is going to be/will be


学习网(zznyy.com)版权所有 【复制转发QQ好友】【 回顶部】 【收藏文章】【打印】【关闭
 >> 网友评论   文明上网,理性发言 共有条评论    
            

学习网是公益学习类网站,所有资料仅供学习者免费参考

版权所有·学习教育网 Copygight © 2009-2017