初二英语第四单元检测卷
来源: | 作者: | 时间:2017-10-21 | 浏览  | 设置字体:

 

Unit 4 Where's my schoolbag?

 

一. 单项选择(共20小题;共20分)

1.My quilt is the bed and my shoes are the bed.

A. in; on B. on; under C. under; in D. on; in

2.--- Where are your shoes?

--- They're the floor(地板) the room.

A. in; on B. on; in C. on; under D. in; between

3.The pencil box is the bed but the schoolbag is the bed.

A. in; on B. on; on C. of; under D. on; under

4.--- Is your baseball your room, Mike?

--- Yes, it's my bed.

A. on; in B. in; under C. on; under D. in; in

5.--- my ruler?

--- It's under the chair.

A. Where B. Where's C. Where're D. Where are

6.Where the twins?

A. is B. are C. am D. be

7.You make lunch, I'll take care of the baby.

A. but B. or C. for D. and

8.I work harder at my lessons this year I have made good progress.

A. but B. or C. and D. for

9.The students are from England and maths teacher is from China.

A. they B. them C. their D. theirs

10.--- Hi, Xiao Ming! I haven't seen you for a long time.

--- Yeah! It's you, Lin Tao. To surprise, we can see each other here.

A. my B. her C. his D. our

11.The English book is the desk the room.

A. on; under B. under; on C. over; in D. on; in

12.most museums you can't make any noise.

A. In B. On C. At D. Under

13.Mrs. Green's flat is the eighth floor. She likes listening to music bed.

A. at; under B. in; on C. by; on D. on; in

14.The box is empty. There is nothing it.

A. on B. in C. under

15.--- Where my socks, Mom?

--- Sorry, I don't know. Maybe you put them under the bed.

A. is B. am C. are D. have

16.--- that?

--- I think it's Sam.

A. What's B. Who's C. Whose D. Where's

17.In China, red represents power it is also the color of strong feelings.

A. so B. or C. but D. and

18.This is my pen, that is your pencil.

A. in B. of C. and D. but

19.What places do they go on way to the cinema?

A. past; they B. pass; them

C. by; their D. across; theirs

20.An old friend of my sister's always helps my brother and with English.

A. I; our B. me; ourselves C. I; my D. me; our

 

二. 单词拼写(单句首字母填空)(共20小题;共20分)

21. You should tup the room before your friends arrive.

22. I asked them what they tabout the movie.

23. The orange is tasty. Bit is a little sour.

24. Aspeak English.

25. Xiang Qiuchi was listening to the rat nine last night.

26. Gina's books are everywhere, but I'm t.

27. I tshe is a good teacher. We all like her.

28. I have a tennis racket, bI don't have a tennis ball.

29. My mother aremembers my birthday.

30. Where is Mary? Oh, she's listening to music on the r(收音机).

31. We clean our classroom every day, so it's very clean and t.

32. I tit's in your schoolbag.

33. I have a pencil, bI don't have a pen.

34. She awears a red skirt and white shoes.

35. Do you often listen to the rin English?

36. --- What do you think of his room?

--- It's really t!

37. --- Where is my English book?

--- I tit's in your bag.

38. I like comedies bI don't like thrillers.

39. She areads English every morning.

40. Kangkang often listens to the rto learn English.

 

三. 单词拼写(根据中文提示拼写单词)(共20小题;共20分)

41. We always keep our classroom clean and (整洁).

42. I hope you can miss me when you (回想起) back the time.

43. In spring, you can see beautiful flowers (到处) in our schoolyard.

44. "Where's my schoolbag?" Gina (总是) asks.

45. Mr. White likes to listen to the (收音机).

46. Mr. Wang's house has been (整洁的) since the robot came.

47. Mike t(认为) English is interesting.

48. We shouldn't throw rubbish e(到处) to protect environment.

49. When I have trouble, my teacher can (总是) give me some help.

50. I learned a lot from TV programmes, (收音机) and newspapers.

51. Eric's room is (整洁的).

52. At the moment Mr. Fox (想) "I'm right."

53. We shouldn't throw rubbish (扔垃圾) (到处) to protect the environment (保护环境).

54. She (总是) wears a T-shirt.

55. The man is talking over the (无线电广播).

56. My bedroom is (整洁的).

57. Mike (认为) English is interesting.

58. Jim's books are (到处都是), on his bed, on the sofa and under the chair.

59. He is (总是) in the library.

60. The (广播) says that it is going to rain tomorrow.

 

四. 完形填空(共10小题;共15分)

I'm Jenny. I 61 in a big community with my parents. My home is on the fifth 62 of a tall building. It's 63 apartment building. It has fifteen floors. There are many families 64 young children living here.

There are 65 places(地点) to have fun (玩的开心) near my home. There 66 a big park, a library, a museum, a supermarket and many restaurants in this area. We can 67 games in the park. And we can buy all kinds of things in the 68 . Sometimes I go to the library to read books. It's really 69 .I like reading there.

70 do you think of our community? Welcome to my home.

61. A. live B. take C. come D. get

62. A. street B. room C. building D. floor

63. A. a B. an C. the D. /

64. A. from B. with C. and D. of

65. A. a lot B. lot of C. a lot of D. the lot of

66. A. is B. are C. has D. have

67. A. make B. play C. take D. get

68. A. library B. restaurant C. bank D. supermarket

69. A. tall B. bad C. quiet D. noisy

70. A. What B. When C. Who D. Where

 

五. 阅读理解(共17小题;共34分)

 

A

It is fine today. An old woman takes some potatoes to the market.

The road is narrow(狭窄的) and the old woman walks carefully. She doesn't want to fall down (摔倒) and lose her potatoes.

A young man comes and he rides a bike. He rides very fast. He hits(撞) the old woman. The old woman falls down and the potatoes are everywhere.

But the young man doesn't say anything and rides away. The old woman is very angry and she says, "Come back, young man! You lost something."

When the young man hears this, he stops and asks, "What did I lose?"

"You lost your manners," the old woman says.

71. 下列哪项陈述是正确的?

A. The road is not wide.

B. The woman takes some milk.

C. The young man walks very fast.

D. The young man says "sorry" to the woman.

72. 划线单词 "manners" 的中文意思是 "".

A. 零件 B. 思想 C. 好处 D. 礼貌

 

B

Tom is seven years old. He doesn't like school. He talks a lot, in class, and the teacher is angry with him. He is often kept in(被留下) after school.

He doesn't like to do his homework, but he likes sports. He swims very well. He is the best swimmer in his class. He likes swimming so much that sometimes he forgets to go to school. Tom's father has an alarm clock. It's a nice clock. It sings in the morning to wake Tom up. “What sings in the clock?” Tom wonders. So Tom opens the clock and takes it to parts(拆了). But he can't put the parts back.

73. The teacher is angry with Tom because .

A. he is seven years old B. he likes school

C. he talks too much in class D. he swims well

74. Tom is good at .

A. his homework B. his school work

C. swimming D. waking up

75. What does Tom do with(处理) the alarm clock?

A. He wakes it up B. He sings well

C. He forgets it D. He takes it to parts

76. Who has the alarm clock?

A. Tom B. Tom's father

C. Tom's mother D. The story doesn't tell us

77. What's the best title(标题) this story?

A. A naughty(淘气) child B. An alarm clock

C. Tom and his school D. Tom's Day

 

C

Welcome to Class 4, Grade 7. This is our classroom. There are forty-five small desks and chairs in the classroom. Twenty-three of them are for boys and twenty-one of them are for girls. There is a desk and a chair in the front of the classroom. They are for teachers. There is a big blackboard on the front wall and a blackboard on the back wall. There are two maps on the wall. One is a map of China and the other is a map of the world. There are some photos about our school life on the wall, too. There are some flowers by the windows. What a beautiful classroom it is! We all like it.

78. The passage tells us something about .

A. a school B. a classroom C. a library D. a house

79. There are students in Class 4, Grade 7.

A. forty-five B. forty-four C. twenty-three D. twenty-one

80. Where is the desk for teachers?

A. It is in the front of the classroom.

B. It is at the back of the classroom.

C. It is in the middle of the classroom.

D. It is behind the classroom.

81. There is (are) blackboard(s) and map(s) in the classroom.

A. one; two B. two; one C. two; two D. one; one

82. The classroom of Class 4, Grade 7 is very .

A. clean B. small C. new D. beautiful

 

D

This is a beautiful park near my home. People like to go to the park after work. Some of them go to the park every day. Look! This is Mr. Smith. He is sitting on a chair and watching the children. Some children are playing the game of hide-and-seek(捉迷藏). Some boys are playing yo-yo. Lucy and Lily are standing under a tree. They are talking. There is a small river in the park. We can see some boats in the river. Some children are sitting in the boats with their fathers and mothers. Listen! A lot of birds(鸟) are singing in the trees. This is really a nice park. I come here to read English after school every day.

83. like to go to the park.

A. Children B. Fathers and mothers

C. Lucy and Lily D. People

84. Mr. Smith is .

A. playing hide-and-seek

B. playing yo-yo

C. is sitting and watching the children

D. is singing

85. Which one (哪一项) is right(正确的)?

A. Lucy and Lily are playing hide-and-seek with other children

B. Lucy and Lily go to the park only on Sunday

C. Lucy and Lily are talking under the tree

D. Lucy and Lily live far from the park

86. The writer(作者) can't see in the park.

A. fish B. children C. women D. men

87. What's the writer doing?

A. He is singing

B. He is sitting in a boat

C. He's playing a game

D. He's watching the people in the park

 

六. 阅读与表达(判断式)(共5小题;共10分)

Look! This is my bedroom. There is a bed in the middle of the bedroom. There is a football under the bed. What's on the bed? Oh, it's my cat. There is a desk near the bed. There is a pencil box and four keys(钥匙) on the desk. Where is my bag? Oh, it's on the floor. And there are some books and an alarm clock (闹钟) on the bookcase.

根据短文内容,判断正误,正确的为T,错误的为F。

88. The football is under the bed.

89. The cat is under the desk.

90. The pencil box is in the bag.

91. The keys are on the bookcase.

92. The bag and the alarm clock are on the floor.

 

七. 补全对话(选择)(共4小题;共8分)

A: Hello, Cindy!

 

B: 93.

A: What's this?

 

B: 94.

 

A: 95.

B: B-A-G.

 

A: 96.

A. It's a bag.

B. Spell it, please.

C. Hi, Eric!

D. Thanks.

E. How are you?

 

参考答案

一. 单项选择

1. B 2. B 3. D 4. B 5. B

6. B 7. D 8. C 9. C 10. A

11. D 12. A 13. D 14. B 15. C

16. B 17. D 18. C 19. C 20. D

21. tidy 22. thought 23. But 24. Always 25. radio

26. tidy 27. think 28. but 29. always 30. radio

31. tidy 32. think 33. but 34. always 35. radio

36. tidy 37. think 38. but 39. always 40. radio

41. tidy 42. think 43. everywhere 44. always 45. radio

46. tidy/neat 47. thinks 48. everywhere 49. always 50. radios

51. tidy 52. is thinking 53. everywhere 54. always 55. radio

56. tidy 57. thinks 58. everywhere 59. always 60. radio

四. 完形填空

61. A 62. D 63. B 64. B 65. C

66. A 67. B 68. D 69. C 70. A

五. 阅读理解

71. A 72. D 73. C 74. C 75. D

76. B 77. A 78. B 79. B 80. A

81. C 82. D 83. D 84. C 85. C 86. A87. D

六. 阅读与表达(判断式)

88. T 89. F 90. F 91. F92. F

七. 补全对话(选择)

93. C 94. A 95. B 96. D


学习网(zznyy.com)版权所有 【复制转发QQ好友】【 回顶部】 【收藏文章】【打印】【关闭
 >> 网友评论   文明上网,理性发言 共有条评论    
            

学习网是公益学习类网站,所有资料仅供学习者免费参考

版权所有·学习教育网 Copygight © 2009-2017